JXTC Urban Life - шаблон joomla Продвижение

Zdraví

sacharidy v potravinách

Správný způsob, jak jíst sacharidy

Low-carb je nízkosacharidové stravování. Jedná se o velice efektivní způsob jak upravit svou tělesnou hmotnost, jak snížit obsah tuku v těle a změnit své tělesné míry. Zároveň vám tato strava může výrazně pomoci s mnoha zdravotními obtížemi.

 

Nové studie byly prezentovány na American College of Cardiology ročním vědeckém zasedání v tomto měsíci Odkazuje se low-carb s vyšším rizikem fibrilace síní (aka AFib), nejběžnější poruchu srdečního rytmu. Studie analyzovala zdravotní záznamy téměř 14 000 lidí v průběhu dvou desetiletí a rozdělila účastníky do skupiny s nízkým obsahem sacharidů (méně než 44,8% jejich kalorií z uhlohydrátů), mírné (mezi 44,8% a 52,4% kalorií z sacharidů) a vysoké hodnoty. Jedlíci carbů (více než 52,4% kalorií ze sacharidů.) A nejnižší spotřebitelé sacharidů byli o 18% náchylnější k vývoji AFIB než u středně velkých jedlíků - a o 16% s větší pravděpodobností, že se budou vyvíjet AFIB, než ti, kteří jedí nejvyšší sacharidy. [Dietní pokyny pro Američany doporučují, aby sacharidy obsahovaly 45% až 65% z celkových denních kalorií.]

Sacharidy a úmrtí

To odráží kontroverzní zprávu publikovanou v Lancetu v loňském roce, která zjistila, že dieta s nízkým obsahem sacharidů a vysokým obsahem sacharidů je spojena s vyšším rizikem úmrtí. Observační studie více než 15 400 Američanů ve věku 45 až 64 let z různých socioekonomických prostředí zjistila, že od 50 let průměrná délka života někoho, kdo jedl mírné množství sacharidů (dostávající 50% až 55% jejich kalorií ze sacharidů) byla čtyři. Déle než ti, kteří byli s nízkým obsahem sacharidů (méně než 40% kalorií ze sacharidů). Mírní carb jedlíci také žili jeden rok déle než high - carb jedlíci (více než 70% kalorií ze sacharidů).
Dieta s vysokým obsahem červeného masa a nasycených tuků může skončit zraněním vašeho srdce.

Žádná z těchto studií nyní neprohlašuje přímý vztah příčina - účinek mezi dietami s nízkým obsahem sacharidů a AFib nebo dřívější smrtí. Nejsou to klinické studie. Zpráva paní Lancetové se spoléhala na subjekty, které si v posledních několika letech vzpomínaly na to, co si vzpomněli na stravování, což by mohlo být chybné.

Nízkoprahové diety nejsou špatné

Také bylo prokázáno, že snižují hladinu cukru v krvi, aby zvládly diabetes, a zpráva z roku 2018 zjistila, že lidé, kteří jedli dietu s nízkým obsahem sacharidů, spálili o 250 kalorií denně více než ti, které mají stejnou váhu na dietě s vysokým obsahem sacharidů. Keto diety se také používají k léčbě epilepsie.

Pokud však dieta s nízkým obsahem sacharidů může v dlouhodobém horizontu klesnout - nebo jakýkoli potravinový plán, který vyžaduje odstranění celé skupiny potravin nebo přísně omezuje to, co jíte - v tomto ohledu vytváří nedostatky ve výživě nebo vede lidi k doplňování potravin, odstraňují se něčím, co je ještě méně zdravé nebo trvalé. Například nová studie spojující dietu s nízkým obsahem sacharidů s přípravkem AFib naznačila, že mnoho Američanů, kteří si myslí, že jde o „low-carb“, jednoduše znamená jíst více masa, aby konzumovalo méně zeleniny, ovoce a obilí. Ty snižují zánět, takže jejich vyřezávání může zvýšit zánět, který byl spojen s AFib

Ženy a vliv sacharidů na ně

Studie Chapel Hill z roku 2018 také zjistila, že ženy s nízkým příjmem sacharidů mají o 30% větší pravděpodobnost, že budou mít děti s vrozenými vadami, pravděpodobně proto, že nedostávaly dostatek kyseliny listové, která byla přidána k obohaceným obilným produktům. Ženy v kategorii low - carb dostali méně než polovinu kyseliny listové jako ženy, které své sacharidy neomezovaly.

žena a sacharidy

Živočišné bílkoviny

Bylo také prokázáno, že jídlo s nízkým obsahem sacharidů snižuje množství elektrolytů, které poškozují zdraví srdce. Studie Lancet a Evropská kardiologická společnost rovněž konstatovaly, že konzumace více živočišných bílkovin, zejména červeného a zpracovaného masa, je také spojena se zvýšeným rizikem rakoviny.

Nezáleží na tom, kolik sacharidů jíte, je to o tom, které jíte

"Konečným důvodem je podívat se na dobré sacharidy a špatné sacharidy," Dr. Mary Ann McLaughlin, kardiolog z nemocnice Mount Sinai, řekl MarketWatch. „Dobré sacharidy zvyšují vaše vlákno a snižují hladinu cukru v krvi v celém těle, což je velmi důležité. Příkladem jsou celá zrna, ovoce a zelenina, ořechy a čočka a dýňová semena, a čistá celá zrna jako quinoa a ovesné vločky. Špatné sacharidy jsou obecně rafinované nebo zpracované potraviny, jako je bílý chléb a bílá rýže, které zvyšují hladinu cukru v krvi a zvyšují riziko diabetu a břišního tuku. “

Sacharidy nejsou ďábel; ve skutečnosti to jsou cukry, škroby a vláknina hlavním zdrojem energie těla. Takže zatímco ořezávání rafinovaných sacharidů (jako jsou pečivo a bílé těstoviny) může snížit množství kalorií a snížit hladinu cukru v krvi, přeskočit na všechny zdroje zdravých sacharidů a vlákniny může ukončit hladovění vašeho těla základních živin. „Nic extrémního není dobré; jít příliš low -carb nebo příliš high - carb není nikdy dobré. Všechno s mírou, “řekl JoW Lau, americký dobrovolnický expert American Heart Association.

Vysvětlil, že jídla ze Středomoří a DASH jsou jedinými dvěma stravovacími plány s dostatečnými důkazy, že snižují riziko srdečního infarktu, mrtvice a metabolického syndromu. A nejedná se tolik o „diety“, jako jsou směrnice, které navrhly obchodování s červeným masem a nasycenými tuky, zpracovanými potravinami a rafinovanými sacharidy pro celé, nezpracované potraviny, zejména ovoce, zeleninu a celá zrna, jakož i mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku, ořechy a luštěniny, chudé bílkoviny a zdravé omega-3 mastné kyseliny jako avokádo a olivový olej. Endokrinní Společnost rovněž uvádí, že Středomoří a DASH diety mají největší přínos pro zlepšení kardiovaskulární onemocnění.

Bylo prokázáno, že vyvážená strava se zdravými tuky, chudými bílkovinami a celými zrny zvyšuje zdraví srdce

„Vždycky se snažím řídit pacienty od stravy s nízkým obsahem sacharidů,“ dodal Dr. Lau. „Každý hledá kouzelnou pilulku, kterou můžu vzít, abych zhubnul, nebo pilulku, kterou se můžu změnit, ale nic není tak snadné. Navíc Světová zdravotnická organizace také doporučuje jíst více vlákniny - nalezené v celozrnných obilných cereáliích, těstovinách a chlebu, stejně jako ořechy - ke snížení rizika srdečních onemocnění a předčasné smrti. „Zde máme velmi silné důkazy o tom, že dieta s vysokým obsahem vlákniny, která je pro většinu lidí přinejmenším vysoká v uhlohydrátech, má enormní ochranný účinek - široká škála onemocnění, včetně diabetu, kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny, těží z dieta s vysokým obsahem sacharidů, “ uvádí zpráva, která naznačuje, že lidé konzumují denně 25 gramů až 29 gramů vlákniny. (Většina lidí na celém světě dostane méně než 20 gramů.) A ti, kteří splnili požadavky na vlákna, zaznamenali snížení úmrtí ze všech příčin o 15% až 30%.

„Ale také musíme mluvit o velikosti porcí,“ řekl Dr. McLaughlin, protože velikost porcí se v posledních 40 letech v restauracích zvětšila, což vedlo dospělé k tomu, aby konzumovali v průměru o 300 kalorií denně více než v roce 1985.

sacharidy a váha

Vepřové, kuřecí nebo sýr

Například loňská studie Lancet, která naznačovala, že jedlíci s nízkým i vysokým obsahem sacharidů jsou vystaveni vyššímu riziku úmrtí než umírnění carbo jedlíci, zjistili, že ne všechny diety s nízkým obsahem sacharidů jsou stejné. Nahrazení sacharidů konzumací více bílkovin a tuků na bázi živočichů z potravin, jako je hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí maso a sýr, bylo spojeno s větším rizikem úmrtnosti, zatímco výměna více rostlinných proteinů a tuků ze zeleniny, luštěnin a ořechů byla nižší úmrtnost.

„Přemýšlejte víc o přidávání dobrého jídla,“ a méně o odebírání „špatných“ potravin, řekl Dr. McLaughlin. "Možná zjistíte, že se se více naplníte, když budete jíst zeleninu na talíři, takže nakonec budete jíst méně sacharidů."

Přihlášení do klubu