Ingredience
-
1 litr zeleninový vývarnebo rybí (intenzivnější chuť)
-
1 střední cibule
-
125 ml smetanys vyšším obsahem tuku (nad 30 %)
-
2 mrkev
-
30 gramů máslo
-
400 gramů lososkterého zbavíme kůže
-
5 menších ks brambory
-
podle chuti čerstvý kopr
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Cibulku nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na másle. Dříve než bude cibule zlatavá, přidáme na menší kousky nakrájenou mrkev, brambory a pár minut opečeme. Zelenina bude mít intenzivnější chuť. |
2
Hotovo
|
Na opečenou zeleninu přidáme teplý vývar a povaříme 10 – 12 min. |
3
Hotovo
|
Poté přidáme na kostky pokrájeného lososa bez kůže a povaříme 8 min. |
4
Hotovo
|
Nyní si vyjměte pár kousků zeleniny a ryby na ozdobu talíře a zbytek tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. |
5
Hotovo
|
Přidejte smetanu, nasekaný kopr a krátce povařte. Polévka je připravená. Dobrou chuť! |