0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
1/2 kilogramů bílá cibule
80 gramů máslo
bylinky šalvěj, tymián, rozmarýn, bobkový list
1/2 lžíce bílý vinný ocet
1 decilitr bílé víno spíše suché
2 lžíce hladká mouka
1 litr domácí zeleninový nebo kuřecí vývar
sůl
pepř
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

  • 1,5 - 2,5 h
  • Porcí 4

Ingredience

Postup přípravy receptu

Sdílet
(Visited 291 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Nejprve si v hrnci rozpustíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, 2 bobkové listy a šalvěj. Restujeme za stálého míchání asi 5 minut do změknutí cibule a poté snížíme plamen na nejmenší. Dusíme hodinu (i hodinu a půl) s občasným míchání. Čím déle vydržíme restovat cibulku, tím chutnější polévku budeme mít. Pokud se vám cibule přichytí, můžete ji deglazovat pomocí octu a přidáním vína (jednoduše nalijte par kapek na cibuli a po chvíli se cibule odlepí).

2
Hotovo

Jakmile se víno odpaří, cibuli zaprášíme moukou, chvíli opečeme a pak přiléváme postupně horký vývar. Polévku vaříme ještě půl hodiny. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

3
Hotovo

K francouzské cibulačce patří bageta či toast zapečený se sýrem Gruyére nebo Comté. Sýr na bagetu jednoduše rovnoměrně nastrouhejte, bagety dejte zapéct do trouby pod gril. Přikusujte, pokrájejte si ji na kostičky nebo ji vložte do misky s polévkou.

Dobrou chuť!

Adéla

Hodnocení receptu

Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
předchozí
Kuřecí křidélka v zázvorovomedové marinádě
další
Dýňová polévka s restovanými semínky
předchozí
Kuřecí křidélka v zázvorovomedové marinádě
další
Dýňová polévka s restovanými semínky

Přidat komentář