0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
1 kilogram dýně druh Hokkaidó
50 gramů máslo
1 litr vývar ze zeleniny
0,2 litru smetana dávám tučnější pro plnější chuť; lze ale také vynechat, pokud chcete mít polévku dietnější
1 středně velká cibule
2 stroužky česnek
2 bobkový list
špetka muškátový oříšek
10 mililitrů citrónová šťáva
sůl
pepř
Dýňová polévka s restovanými semínky

Dýňová polévka s restovanými semínky

  • 45 min
  • Porcí 4

Ingredience

Postup přípravy receptu

Sdílet
(Visited 16 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Nakrájenou cibuli osmahneme na másle s rozmačkanými stroužky česneku. Dýni vydlabete a nakrájíte na menší kousky. Vytáhneme česnek a do hrnce vložíme kostky dýně. Dýni opékejte na cibulce.

2
Hotovo

Po chvíli přilévejte postupně horký vývar a citrónovou šťávu. Nyní vložíme všechno koření a bylinky, přikryjeme pokličkou a půl hodiny vaříme (do změknutí dýně).

3
Hotovo

Před mixováním vytáhněte všechno koření a bylinky.

4
Hotovo

Vlijte smetanu pokojové teploty, polévku pořádně rozmixujte a ještě chvíli povařte.

5
Hotovo

Podle chuti osolte a opepřete.

6
Hotovo

Na ozdobení polévky si připravte 100 gramů slaniny, kterou si opražíte, 100 gramů slunečnicových semínek opražených na sucho na pánvici, lžíce zakysané smetany na porci.
Dobrou chuť!

Adéla

Hodnocení receptu

Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
předchozí
Francouzská cibulačka
další
Lososová krémová polévka
předchozí
Francouzská cibulačka
další
Lososová krémová polévka

Přidat komentář