Ingredience
-
1 kilogram dýně druh Hokkaidó
-
50 gramů máslo
-
1 litr vývar ze zeleniny
-
0,2 litru smetanadávám tučnější pro plnější chuť; lze ale také vynechat, pokud chcete mít polévku dietnější
-
1 středně velká cibule
-
2 stroužky česnek
-
2 bobkový list
-
špetka muškátový oříšek
-
10 mililitrů citrónová šťáva
-
sůl
-
pepř
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle s rozmačkanými stroužky česneku. Dýni vydlabete a nakrájíte na menší kousky. Vytáhneme česnek a do hrnce vložíme kostky dýně. Dýni opékejte na cibulce. |
2
Hotovo
|
Po chvíli přilévejte postupně horký vývar a citrónovou šťávu. Nyní vložíme všechno koření a bylinky, přikryjeme pokličkou a půl hodiny vaříme (do změknutí dýně). |
3
Hotovo
|
Před mixováním vytáhněte všechno koření a bylinky. |
4
Hotovo
|
Vlijte smetanu pokojové teploty, polévku pořádně rozmixujte a ještě chvíli povařte. |
5
Hotovo
|
Podle chuti osolte a opepřete. |
6
Hotovo
|
Na ozdobení polévky si připravte 100 gramů slaniny, kterou si opražíte, 100 gramů slunečnicových semínek opražených na sucho na pánvici, lžíce zakysané smetany na porci. |