Ingredience
-
2 kg dýně hokaido
-
špetka muškátový oříšek
-
dle chuti mletý kmín
-
1 lžička sojová omáčka
-
300 ml smetana ke šlehání
-
dle chuti petrželka
-
špetka mletý pepř
-
500 ml mléko
-
700 ml kuřecí vývar
-
5 ks stroužek česneku
-
špetka sůl
-
1 ks brambora
-
1 ks cibulevětší
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni hokaido a nadrobno nakrájenou bramboru. Krátce osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme sůl, kmín, pepř. Přiklopíme a necháme vařit do změknutí. |
2
Hotovo
|
Potom odstavíme z plotny, přidáme mléko, česnek, petrželku a ponorným mixérem pořádně rozmixujeme. Vrátíme na plotnu, přidáme smetanu, trošku sojové omáčky a přidáme špetku muškátového oříšku. Polévka má být hustá, spíše krém a tak mléko a smetanu kombinujeme podle potřeby. |
3
Hotovo
|
Při servírování dozdobíme lžící smetany - klidně kysané a posypeme na jemno nakrájenou petrželkou. Nebo nakrájíme sušší pečivo a ozdobíme lístky bazalky. |