Ingredience
-
1,5 hrnku žitná mouka
-
2,5 hrnku hladká mouka
-
1 lžička drcený kmín
-
2 lžičky sůl
-
2 hrnky studená voda
-
1 lžička ocet
-
1 lžička sušené droždí
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet a vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryji čistou utěrkou a nechám kynout 12 až 16 hodin při pokojové teplotě. |
2
Hotovo
|
Opět promíchám, zasypu a nechám 30 minut odpočinout. Zatím zapnu troubu na 220°, nechám v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dám těsto, zasypu kmínem a přikryté poklicí peču° na 230°. Po 30 minutách oddělám poklici, dopeču 20 minut na 200°, vyklopím na mřížku a chleba je hotový. |