0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
300g Voda
60g Olej
550g Hladká mouka
2 lžičky Sůl
14g Droždí
Housky

Housky

Cuisine:
    • 2h
    • Porcí 8

    Ingredience

    Postup přípravy receptu

    Sdílet
    (Visited 28 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu). Během té doby můžeme dvakrát promísit těsto.

    2
    Hotovo

    Vykynuté těsto vytáhneme a rozdělíme na 8 dílů. Z každého uděláme bulku a po 10 minutách odpočinku z každé bulky vyválíme stejně silný pramen.

    3
    Hotovo

    Housky děláme jednoduchými kroky. Vezmeme pramen ten přeložíme, do prava, do leva a propleteme vytvořeným okem. Takto budeme opakovat až to provlečeme spodem máme to. Všechny upletené houky necháme na plechu dokynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě 200°C.

    Jelen24

    Hodnocení receptu

    Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
    Vynikající předkrm.
    předchozí
    Hermelín plněný jablky a ořechy
    Majonéza a tatarka
    další
    Majonéza a tatarka z vařených vajec
    Vynikající předkrm.
    předchozí
    Hermelín plněný jablky a ořechy
    Majonéza a tatarka
    další
    Majonéza a tatarka z vařených vajec

    Přidat komentář