V Česku je dnes silný "nový trend". Lidé si opět nosí jídlo do práce a na cesty.
V restauracích došlo ke zdražení, a to poměrně silnému, růstem nákladů a plněním roztodivných příkazů a nařízení. Dříve vám restauraci utáhlo 20 zákazníků denně, dnes jich potřebujete 50. To je samá kontrola, povolení, EET, revize, pokuta. Mnoho restaurací je dnes tak zavřených, jak vidíte kolem cest. A jíst se musí. Někteří politici dokonce uvažují o dotacích na vesnické obchody a hospody.
Češi jsou spořivý národ. Na Slovensku to není jiné. Na jídle se dá ušetřit hodně, aniž byste šetřili na kvalitě a chuti. Právě naopak, domácí strava je domácí. Žádné éčka vám tam nikdo nenasype, žádné polotovary, glutamát, konzervy. Jídlo máte čerstvé a chutné.
Jen, původní jídlonosiče někdy nahradily dózy. A příprava jídla je dnes v domácnosti snadná a rychlá. Domácnosti dnes používají různé multifunkční a elektrické hrnce. Tedy, na přípravě jídla není pak co zkazit. Právě naopak. Delší přípravou se chutě prolínají. A to je tajemství moderních kuchařů. Není tak problém mít stravu levnou, kvalitní, výživnou, bez éček, bez glutamátu, bezlepkovou.
Zvláštní skupinou je pak RAW strava. Tu nemusíte ani vařit. Jen ji musíte umět připravit. Taková surová pohanka chutná jako ořechy. Pohanka je velmi sytá, večeře z ní jsou pak super levné. A navíc je velmi zdravá.
Dobrou chuť.
Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz