Recept na zdravou česnekovo-rajčatovou směs. A jde to i bez konzervace. Navíc je ideální jako RAW strava. Vyzkoušejte.

Je to super směs do gulášů, do šťáv pod maso, na pizzu, na topinky, na dochucení pokrmů, ke grilovaným masům… No prostě všude tam, kam dáváme česnek, rajčata a sůl. Výroba nám nezabere mnoho času. Doba přípravy pouze 30 minut.

Suroviny:
1- 2 kg rajčat
30 dkg česneku
5 dkg soli

Postup:
Připravíme si suroviny. Vše pomeleme, je a spojíme se solí. Směsí naplníme suché sklenice a odložíme do tmavého, chladnějšího místa. Pozor: Nevaříme! Nemějte strach, nezkazí se ani za 12 měsíců. Zaručuji se, že se vám tato směs nepokazí. Na chatě jsem našla ještě zastrčené skleničky z před dvou let a byly naprosto skvělé, česnek a sůl jsou totiž úžasné konzervanty. Opravdu není třeba sterilizace. Za to ručím.