0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
na těsto:
150 g hladké mouky
25 g nivy
6 lžic ledová voda
špetka sůl
125 g máslo + na vymazání formy
na náplň:
250 g žampionů
7 g máslo
100 g špenát čerstvý nebo mražený sekaný
90 g nivy
na posypání tvrdý sýr
2 vejce
200 ml smetany
špetka muškátového oříšku
Slaný koláč s nivou

Slaný koláč s nivou

  • 2 hodiny
  • Porcí 4

Ingredience

Postup přípravy receptu

Sdílet
(Visited 1 066 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Nejprve si připravíme těsto: smícháme máslo s moukou jako drobenku.

2
Hotovo

Dál přidáme nastrouhanou nivu a ledovou vodu a vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby těsto moc neměklo. Zabalíme do potravinové folie a necháme 1 hodinu odpočinout v lednici.

3
Hotovo

Těsto vyválíme a vložíme do koláčové formy vymazané máslem. Přesahující okraje odřízneme, těsto propícháme vidličkou, vyložíme pečicím papírem a zatížíme fazolemi, aby se nám těsto při pečení nevydulo. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 15 minut.

4
Hotovo

Poté odstraníme pečicí papír a pečeme ještě asi 5 minut. Mezitím si připravíme náplň. Na másle osmažíme očištěné a nakrájené žampiony a špenát. Směs dáme na upečené těsto, poklademe nakrájenými kousky nivy a následně zalijeme směsí připravené z rozšlehaných vajec, smetany a muškátového oříšku.

5
Hotovo

Vše zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. V troubě snížíme teplotu na 190 °C a koláč pečeme dozlatova zhruba 20 minut.

Katerina

Hodnocení receptu

Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
Červená řepa
předchozí
Zdravý, jednoduchý salát z červené řepy
Segedínský guláš jinak
další
Segedínský guláš
Červená řepa
předchozí
Zdravý, jednoduchý salát z červené řepy
Segedínský guláš jinak
další
Segedínský guláš

Přidat komentář