Ingredience
-
1 římský salát
-
150g parmazáncelý
-
1/2 Bagetaz předešlého dne
-
2 žloutkyčerstvé
-
1 lžička hořčice
-
střik Estragonový vinný ocet
-
půlka lžičky krupicový cukr
-
sůl a mletý pepř
-
100ml Panenský olivový olej
-
1 menší česnekna jemno nasekaný
-
4 sardelové řezyna jemno nasekané
Postup přípravy receptu
Kroky
|
1
Hotovo
|
Zálivka: nesmí v ní chybět čerstvý žloutek, dijonská hořčice, sardelky (neboli ančovičky), estragonový ocet a panenský olivový olej. Pokud máte obavu z čerstvých vajec, použijte pasterizovaná. |
|
2
Hotovo
|
Nevynechte ani estragonový vinný ocet, který má jemnou specifickou chuť. |
|
3
Hotovo
|
Římský salát je křupavý listový salát s výraznou chutí. Římský, ledový salát se na rozdíl od jiných druhů netrhá, ale krájí. |
|
4
Hotovo
|
Parmazán hraje v salátu Caesar také nezastupitelnou roli. Nastrouhejte ho na hoblinky škrabkou na brambory, na hrubém struhadle či plátkovačem na sýry. |
|
5
Hotovo
|
Krutony by měly být z kvalitního bílého pečiva, nejlépe den starého. Takové je na opékání vhodnější než úplně čerstvé – líp se tak dopracujete k cíli: ke křupavým krutonům s měkkým vnitřkem. |
|
6
Hotovo
|
Křupavé krutonky: |
|
7
Hotovo
|
Pikantní zálivka: Připravit ji můžete až několik hodin předem a uchovat dobře přikrytou fólií v chladničce. Se salátem ji však promíchejte až těsně před podáváním. |
|
8
Hotovo
|
Konečná úprava: |


