Víte, jakou energii přijímáte, když si dáte jídlo v restauraci? Ne každý má trpělivost si přesně zapisovat, kolik a čeho za den sní a vypije, kolik je ve zkonzumovaném jídle bílkovin, tuků a sacharidů a zda to odpovídá jeho věku, pohlaví, zdravotnímu stavu a životnímu stylu. I když budou například dva lidé stejně vysocí a budou i vážit stejně, jiný přísun energie bude potřebovat ten, který pracuje fyzicky, a jiný pracující duševně.
Na co byste se měli dávat pozor
Pro správné stravování je velmi důležitá pravidelnost. Jídlo by mělo být rozvrženo nejméně do pěti menších a vyvážených porcí a jíst bychom měli každý den alespoň v přibližně stejnou dobu. Poslední porce by měla být konzumována alespoň 2 hodiny před spaním. Hodně lidí začne hubnout, i když jí víc než dřív. Hladovění není cestou ke zdraví, ale k podvýživě, která může paradoxně skončit nadváhou až obezitou.
Důležité je složení stravy. Tělo potřebuje optimální podíl bílkovin, sacharidů a tuků, aby mohlo správně fungovat, i pravidelný přísun minerálů a vitamínů, aby jeho imunita fungovala bezchybně. Samozřejmostí je také zdravý pohyb, ideálně na čerstvém vzduchu, a dostatek kvalitního spánku. Musíte také pít neslazené nápoje, ideální je čistá voda, neslazené čaje, minerálky apod. Alkohol by měl být součástí jídelníčku jen výjimečně a v malém množství.
DietFreshMenu – první pomoc pro zdravou stravu
Protože řada z nás má zdravou stravu zafixovanou jako něco, co nám nebude chutnat. A to je chyba. Odborníci na správné stravování umí pokrmy připravovat nejen zdravě, ale také velmi chutně. Například zlínská firma DietFreshMenu připravuje až pět porcí jídla denně z prvotřídních a čerstvých surovin. Podívejte se do jídelníčku na jejím webu a určitě budete chtít ochutnat. Vybrané pokrmy si můžete nechat v krabičkách dovézt, nebo si je osobně vyzvednout v Brně. DietFreshMenu své klienty zásobuje na Moravě a v okolí Bratislavy. Vyzkoušejte je.