Ingredience
-
2 Vejcena tvrdo
-
50ml Mléko
-
1 kávová lžička Plnotučná hořčice
-
1 kávová lžička Ocetbílý vinný, kvasný
-
od oka sůl a pepř
-
špetka Cukr
-
1 kávová lžička Olejvíc NE !
-
1 Sladkokyselá okurkastředně velká
-
půlka Cibulemenší cibule
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně olej, až získáte požadovanou konzistenci. A máte hotovou majonézu. |
2
Hotovo
|
Pokud budete chtít z majonézy tatarku, nakrájejte do ní na hodně jemné kostičky cibuli a okurku. |
3
Hotovo
|
Promíchejte. |
4
Hotovo
|
Skladujte v lednici. |