Ingredience
- 
                                          2 Vejcena tvrdo
 - 
                                          50ml Mléko
 - 
                                          1 kávová lžička Plnotučná hořčice
 - 
                                          1 kávová lžička Ocetbílý vinný, kvasný
 - 
                                          od oka sůl a pepř
 - 
                                          špetka Cukr
 - 
                                          1 kávová lžička Olejvíc NE !
 - 
                                          1 Sladkokyselá okurkastředně velká
 - 
                                          půlka Cibulemenší cibule
 
Postup přípravy receptu
Kroky
| 
                       1 
                        Hotovo 
                         | 
                    
                                             Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně olej, až získáte požadovanou konzistenci. A máte hotovou majonézu.  | 
                  
| 
                       2 
                        Hotovo 
                         | 
                    
                                             Pokud budete chtít z majonézy tatarku, nakrájejte do ní na hodně jemné kostičky cibuli a okurku.  | 
                  
| 
                       3 
                        Hotovo 
                         | 
                    
                                             Promíchejte.  | 
                  
| 
                       4 
                        Hotovo 
                         | 
                    
                                             Skladujte v lednici.  | 
                  
      

                
                