• Home
  • Maso
  • Kuřecí křidélka v zázvorovomedové marinádě
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
750 g kuřecí křídla
2 stroužky česnek
2 lžičky strouhaný zázvor
1 lžíce voda
1 lžíce olej
3 lžíce med
3 lžíce kvalitní sójová omáčka
sůl
pepř
Kuřecí křidélka v zázvorovomedové marinádě

Kuřecí křidélka v zázvorovomedové marinádě

  • 3 h
  • Porcí 4

Ingredience

Postup přípravy receptu

Sdílet
(Visited 714 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Prvně si připravte marinádu, ve které necháte v chladnu alespoň 2 hodiny kuřecí křídla odležet. Doporučuji křidélka naložit do marinády den předem, tak jsou nejlepší.

2
Hotovo

Smíchejte oleje, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, vodu, med, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

3
Hotovo

Předehřejeme troubu na 170 °C. Naložená křidélka vychládejte na pekáč, tak aby se jedna druhé nedotýkala a jen lehce podlijte vodou, aby se křídla nepřilepila. Nejprve pečeme spodní stranou, v polovině křídla otočíme a pečeme stranou horní. Celková doba pečení 40-45 min. Během pečení můžete zbylou marinádou potírat křidélka, aby se vytvořila křupavá krusta. Křidélka budou skvěle vypečená.

4
Hotovo

Podávejte ihned se salátem, bagetkou s bylinkovým máslem, teplou zeleninou nebo třeba se smaženou rýží.

Dobrou chuť!

Adéla

Hodnocení receptu

Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
předchozí
Švestkový koláč naší babičky
další
Francouzská cibulačka
předchozí
Švestkový koláč naší babičky
další
Francouzská cibulačka

Přidat komentář