Ingredience
-
1 květákcca 750 gramový
-
1 lžička sůl
-
0,5 lžičky oregáno
-
0,5 lžičky sušená bazalka
-
0,5 lžičky mletá paprika
-
1 stroužek česnek
-
1 vejce
-
40 gramů strouhaný parmezán
-
70 gramů strouhaná mozzarella
-
olivový olej
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Předehřejte troubu na 190 °C a vyložte plech pečicím papírem. Do mixéru vložte na malé kousky květák a rozmixujte na drť. Rozmixovaný květák rovnoměrně rozprostřete po plechu. Pečte 15 min. |
2
Hotovo
|
Upečený květák ještě zkuste vymačkat do utěrky, pustí zbylou tekutinu. Korpus tak bude držet pohromadě a bude křupat. |
3
Hotovo
|
Teplotu v troubě zvyšte na 240 °C. |
4
Hotovo
|
Do květákové drti teď přidejte oba nastrouhané sýry, rozmačkaný česnek, vejce, koření a sůl. Vypracujte těsto. |
5
Hotovo
|
Připravte si opět plech s pečícím papírem, ale tentokrát jej potřete olejem. Vytvarujte těsto do na pizzu přímo na plechu. |
6
Hotovo
|
Těsto nejprve pečte zvlášť 15 minut, vytáhněte přidejte ingredience tak, jak je máte rádi (protlak, šunku, žampiony, rajčata, rukolu, sýr a podobně) a pečte ještě 10 minut dozlatova. Dobrou chuť! |