0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
1 kg hladká mouka
2 dcl olej
0,5 l vlažná voda
lžička sůl
lžička cukr
velikost lískového oříšku čerstvé droždí
Těsto na pizzu přímo z Itálie

Těsto na pizzu přímo z Itálie

Cuisine:
    • Porcí 5

    Ingredience

    Postup přípravy receptu

    Sdílet
    (Visited 483 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Do větší mísy dejte mouku a lžičku soli, promíchejte a utvořte důlek. Do důlku nasypejte cukr, rozdrobte droždí a přelijte vlažnou vodou. Na závěr přidejte olej.

    2
    Hotovo

    Těsto zapracováváme rukama v míse, dokud se všechny ingredience nepropojí. Poté si těsto předělejte na pracovní plochu jemně vysypanou moukou. S moukou není třeba přehánět, těsto by se nemělo lepit, mělo by být spíše mastnější.

    3
    Hotovo

    Nejdůležitější část je vypracování těsta a hnětení. Dejte mu čas. Důkladně prohněťte, obracejte, překládejte. Do těsta se dostane vzduch a bude křupavější. Doporučený čas věnovaný hnětení je 30-40 min.

    4
    Hotovo

    Dokonale prohnětené těsto vložte zpět do mísy a jemně jej rukama potřete olejem, aby nevysychalo a zakryjte potravinářskou fólií. Těsto nechte v teplém místě odpočinout 1-1,5 hodiny.

    5
    Hotovo

    Těsto rozdělte na 5-6 kusu podle toho, jak moc tenkou ji máte rádi. Rozválejte na přibližný tvar a dotvarujte těsto pomocí rukou.

    6
    Hotovo

    Na pizzu si dejte vše podle své chuti, nezapomeňte ale na oregano i bazalku, bez kterého se neobejde.

    7
    Hotovo

    Připravenou pizzu vložte do předem důkladně rozehřáté trouby na 230 – 240 °C nebo na 225°C na horkovzduch. Pizza je hotová ve chvíli, kdy jsou její okraje zlatavé.

    Dobrou chuť!

    Adéla

    Hodnocení receptu

    Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
    předchozí
    Bezlepková květáková pizza
    Vynikající předkrm.
    další
    Hermelín plněný jablky a ořechy
    předchozí
    Bezlepková květáková pizza
    Vynikající předkrm.
    další
    Hermelín plněný jablky a ořechy

    Přidat komentář