0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
250 gramů hladká mouka
125 gramů máslo
4 vejce
25 ml vody
200 gramů špenát
250 gramů čerstvý losos bez kůže
250 ml 33% smetana
125 ml mléko
2 stroužky česnek
sýr gruyer, chedar či camembert
sůl
pepř
Quiche s lososem a špenátem

Quiche s lososem a špenátem

  • 2,5 hodiny
  • Porcí 4

Ingredience

Postup přípravy receptu

Sdílet
(Visited 666 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Nejprve si připravíme těsto z hladké mouky, změklého másla, 1 vejce, vlažné vody a špetky soli. Těsto vypracujte dohladka a nechejte jej min. 1,5 h odležet v chladnu.

2
Hotovo

Před válením jej vytáhněte na 5 minut do pokojové teploty. Vyválejte a vložte do připravené formy.

3
Hotovo

Propíchejte dno vidličkou, aby mohla odcházet pára, přikryjte alobalem a na něj nasypejte luštěninu na zatížení. Takto připravený korpus vložte do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 10 až 15 minut. Korpus nechejte pořádně vychladnout, ale troubu nevypínejte.

4
Hotovo

Mezitím si připravte náplň koláče. Lososa nakrájejte na širší plátky (rychleji se propeče, než kdyby zůstal v kuse) a položte jej na plech vyložený alobalem. Přidejte plátek másla, osolte, opepřete a pečte 15 min na 180 °C.

5
Hotovo

Kousky lososa vložíte spolu se špenátem do korpusu, navršte a zalijte zálivkou ze smetany, mléka a 3 vajec, kterou si připravte zvlášť v misce, osolte a opepřete. Přidejte podle své chuti jeden ze sýrů nebo jejich kombinaci a pečte dozlatova přibližně 25 minut.

Dobrou chuť!

Adéla

Hodnocení receptu

Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
předchozí
Guacamole
další
Bezlepková květáková pizza
předchozí
Guacamole
další
Bezlepková květáková pizza

Přidat komentář