Ingredience
-
300 gramů jasmínová rýže
-
400 ml voda
-
olej
-
2 vejce
-
2 střední mrkev
-
1 střední petržel
-
celer
-
jarní cibulka
-
koriandr
-
pórek
-
kvalitní sójová omáčka
-
sůl
-
pepř
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Jasmínovou rýži připravte podle návodu na obale. Po vaření ji nechte ještě 10 minut přiklopenou, promíchejte a pak nechte vychladnout. |
2
Hotovo
|
Během přípravy rýže si očistěte a nakrájejte zeleninu. Můžete na kostičky, ale já mám nejraději tenké proužky, které se opečou ze všech stran. |
3
Hotovo
|
Na pánvi rozpalte olej, opečte cibulku, přidejte rozšlehané vejce a vše krátce osmahněte. Přidejte rýži, kterou několik minut pořádně opékejte. Rýži si odložte bokem do misky a pánev vraťte zpět na plotnu. |
4
Hotovo
|
Přidejte kapku oleje a osmahněte proužky zeleniny. Jakmile zelenina změkne, zakápněte ji sójovkou, promíchejte. Rýži vraťte zpět do pánve a pořádně vše dohromady promíchejte. |
5
Hotovo
|
Hotovou rýži posypejte bohatě čerstvým koriandrem. |