Ingredience
-
750 g kuřecí křídla
-
2 stroužky česnek
-
2 lžičky strouhaný zázvor
-
1 lžíce voda
-
1 lžíce olej
-
3 lžíce med
-
3 lžíce kvalitní sójová omáčka
-
sůl
-
pepř
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Prvně si připravte marinádu, ve které necháte v chladnu alespoň 2 hodiny kuřecí křídla odležet. Doporučuji křidélka naložit do marinády den předem, tak jsou nejlepší. |
2
Hotovo
|
Smíchejte oleje, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, vodu, med, prolisovaný česnek, sůl a pepř. |
3
Hotovo
|
Předehřejeme troubu na 170 °C. Naložená křidélka vychládejte na pekáč, tak aby se jedna druhé nedotýkala a jen lehce podlijte vodou, aby se křídla nepřilepila. Nejprve pečeme spodní stranou, v polovině křídla otočíme a pečeme stranou horní. Celková doba pečení 40-45 min. Během pečení můžete zbylou marinádou potírat křidélka, aby se vytvořila křupavá krusta. Křidélka budou skvěle vypečená. |
4
Hotovo
|
Podávejte ihned se salátem, bagetkou s bylinkovým máslem, teplou zeleninou nebo třeba se smaženou rýží. Dobrou chuť! |