Avokádo je lahodné a zdravé a v poslední době se těší velké oblibě.
Nakličování ve sklenici je pěkné na pohled a odpadají starosti s udržováním vlhkého substrátu, který může při přemokření a nedostatečné výměně vzduchu lákat plísně. Ovšem pecka by neměla být ponořena celá, ale jen z poloviny, špičkou přitom směřovat vzhůru a pod sebou mít dostatek prostoru pro kořínky. Toho dosáhnete nejsnáze tak, že do ní ze dvou až čtyř protilehlých stran v první třetině zasunete kousky ostrých špejlí nebo párátka. Jen tak hluboko, aby pecku udržela. Poté je opřete o okraj nádoby a vodu doplníte tak, aby sahala přibližně do půlky pecky.
Nádobu postavte na teplé, světlé místo z dosahu přímého slunce. Můžete ji svrchu zakrýt do doby, než semeno začne klíčit. Poté, co se objeví dva až čtyři lístky a husté kořínky, semenáček přesaďte do květináče s lehkým substrátem. Třetina až polovina pecky by měla opět vyčnívat nad povrch substrátu.
Pěstování avokáda z pecek si získalo řadu příznivců.