Ingredience
- 
                                          1 lžička sůl
 - 
                                          voda
 - 
                                          1 lžička paprika - sladká promíchaná s olejem
 - 
                                          1ks celé kuře
 - 
                                          dle chuti koření
 
Postup přípravy receptu
Kroky
| 
                       1 
                        Hotovo 
                         | 
                    
                                             Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na 6 zkřížených špejlích (aby se spodní kůže nedotýkala pekáče) 30 minut na 180-200 °C podle trouby. Pak pečeme dalších 30 minut na 200-250 °C a poléváme výpekem s vodou.  | 
                  
| 
                       2 
                        Hotovo 
                         | 
                    
                                             Kuře vyndáme a celé pomažeme paprikou v oleji, aby bylo krásně červené. Dopečeme dalších 15 minut a necháme před porcováním stát 5-8 minut, aby se šťávy vstřebaly. V té době do slitého výpeku přidáme trochu kuřecího vývaru, nalijeme na pánvičku a trochu povaříme, případně přikořeníme kmínem nebo bazalkou nebo tymiánem nebo jakýmkoliv kořením podle Vaší chuti.  | 
                  
      

                
                



