Ingredience
-
2 šálky předem namočená cizrnalze použít 2 konzervy zavařené cizrny
-
1,5 litru zeleninový vývarv případě konzervované cizrny vaření vynecháme a vývar nepotřebujeme
-
1 šalotka
-
hrst koriandr
-
hrst hladkolistá petržel
-
2 stroužky česnek
-
2 lžíce sezamová semínka
-
1 vejce
-
sůl
-
pepř
-
chilli
Postup přípravy receptu
Kroky
1
Hotovo
|
Cizrnu uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka. Pokud jste zvolili variantu konzervované cizrny, slijte z ní vodu a takto upravenou cizrnu již není třeba vařit. |
2
Hotovo
|
Rozmixujte uvařenou či konzervovanou cizrnu dohladka, přidejte šalotku, česnek, přidejte chilli, pokud máte rádi pikantní chuť, dále přidejte hrst nasekaného koriandru, petržele, vejce a znovu rozmixujte. Nezapomeňte, že falafel není humus, takže ničemu neuškodí, když zůstanou větší kousky. Nyní přidejte sezam, sůl a pepř. Tuto směs necháme odležet alespoň 2 hodiny. |
3
Hotovo
|
Před tvarováním kuliček si předehřejte troubu na 200°C. Z hmoty vytvarujte kuličky stejné velikosti a pokládejte je na plech s pečícím papírem. Pečeme 15 minut z jedné a 15 min z druhé strany. |
4
Hotovo
|
Podávejte s kuskusem i v pita chlebu s červeným zelím a oblíbeným dipem. |