Ingredience
- 
                                          80g
 - 
                                          0,4 stroužeku
 - 
                                          20g
 - 
                                          na zdobení
 - 
                                          2ml
 - 
                                          1ks
 
Postup přípravy receptu
Kroky
| 
                       1 
                        Hotovo 
                         | 
                    
                                             Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka.  | 
                  
| 
                       2 
                        Hotovo 
                         | 
                    
                                             Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Listy salátu opereme, osušíme a pokrájíme, petrželku opláchneme. Bramboráky přeložíme a podáváme ozdobené hlávkovým salátem a petrželkou. Výborně chutnají také jako příloha k minutkám.  | 
                  
      

                                
                                
                
