1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
80g hladká mouka
0,4 stroužeku česnek
20g droždí
na zdobení hlávkový salát
2ml mléka
1ks vejce
Bramboráky

Bramboráky

Cuisine:
    Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
    • 15
    • Porcí 1
    • Lehké

    Ingredience

    Postup přípravy receptu

    Sdílet
    (Visited 1 106 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka.

    2
    Hotovo

    Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme olej, potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Listy salátu opereme, osušíme a pokrájíme, petrželku opláchneme. Bramboráky přeložíme a podáváme ozdobené hlávkovým salátem a petrželkou. Výborně chutnají také jako příloha k minutkám.

    clubzena.cz

    Hodnocení receptu

    Hodnocení:
    (5)
    Total Reviews: 1
    clubzena.cz

    Super, díky za recept, přikládám mé dílo.

    Avokádový toust
    další
    Avokádový toast s gorgonzolou
    Avokádový toust
    další
    Avokádový toast s gorgonzolou

    Přidat komentář