0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet porcí
2 šálky předem namočená cizrna lze použít 2 konzervy zavařené cizrny
1,5 litru zeleninový vývar v případě konzervované cizrny vaření vynecháme a vývar nepotřebujeme
1 šalotka
hrst koriandr
hrst hladkolistá petržel
2 stroužky česnek
2 lžíce sezamová semínka
1 vejce
sůl
pepř
chilli
Cizrnové kuličky Falafel

Cizrnové kuličky Falafel

Vydatný ale lehký oběd pro každý den!
  • Porcí 4
  • Lehké

Ingredience

Postup přípravy receptu

Sdílet
(Visited 1 822 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Cizrnu uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka. Pokud jste zvolili variantu konzervované cizrny, slijte z ní vodu a takto upravenou cizrnu již není třeba vařit.

2
Hotovo

Rozmixujte uvařenou či konzervovanou cizrnu dohladka, přidejte šalotku, česnek, přidejte chilli, pokud máte rádi pikantní chuť, dále přidejte hrst nasekaného koriandru, petržele, vejce a znovu rozmixujte. Nezapomeňte, že falafel není humus, takže ničemu neuškodí, když zůstanou větší kousky. Nyní přidejte sezam, sůl a pepř. Tuto směs necháme odležet alespoň 2 hodiny.

3
Hotovo

Před tvarováním kuliček si předehřejte troubu na 200°C. Z hmoty vytvarujte kuličky stejné velikosti a pokládejte je na plech s pečícím papírem. Pečeme 15 minut z jedné a 15 min z druhé strany.

4
Hotovo

Podávejte s kuskusem i v pita chlebu s červeným zelím a oblíbeným dipem.
Dobrou chuť!

Adéla

Hodnocení receptu

Pro tento recept ještě neexistují žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze
předchozí
Palačinky se špenátem
další
Kuře na paprice
předchozí
Palačinky se špenátem
další
Kuře na paprice

Přidat komentář